Har du spørgsmål, så kontakt os på

3918 0875

Plastfyldning

Plastfyldninger:

I Tandkunsten laver vi udelukkende plastfyldninger, når der er fyldninger, der skal skiftes, eller der er nye huller, der skal laves. Tandkunsten stoppede i 2004 med at behandle med sølvamalgam. I 2009 blev det forbudt at anvende sølvamalgam i Danmark dog med få undtagelser. Plast som fyldningsmateriale er så funktionelt stærkt og æstetisk anvendeligt, at man udelukkende kan anvende plast til alle former for fyldninger. Plastfyldningen har den fordel, at den ligner den naturlige tand, og den stærke binding til tanden giver fyldning og tand en meget høj styrke, som er god at tygge med.

Permanent fyldning?

En plastfyldning bindes til tanden ved hjælp af en kemisk binding. Derfor forbehandler din tandlæge tanden med forskellige væsker inden selve plastfyldningen lægges i tanden. Denne forbehandling kræver at tanden er ren og tør. Det virker måske lidt modsætningsfuldt, at tanden skal være helt tør i en ellers våd mund, og det er også derfor at tandlægen bruger vat og sug til at holde området tørt. Plastfyldninger udskiftes i reglen efter 8-10 år. Hovedreglen er, at jo større fyldningen er, jo kortere er levetiden. Meget store fyldninger i kindtænder vil oftest kun kunne betegnes som semi-permanente, da den optimale behandling vil i langt de fleste tilfælde være krone behandling.

Kosmetisk tandbehandling med plast:

Da plast både er et stærkt og æstetisk materiale, kan plast med fordel bruges til at bygge fortænder op med. Tal med din tandlæge, hvis du gerne vil høre mere om, hvad der kan laves på dine tænder.

Komplikationer ved plastfyldninger:

Der kan opstå gener efter en plast fyldning. Disse gener kan vise sig ved symptomer i form af isninger og ømhed ved tygning. Der er som regel tale om kortvarige symptomer. I de fleste tilfælde ingen grund til at behandle symptomerne, da de ofte forsvinder af sig selv.

 

Vi udfører også implantater.