Hvor ofte bør du gå til tandlæge?

Vil du vide, hvor tit du egentlig burde tage forbi din tandlæge? Vi har erfaret, at der skal mere fokus på det Grønne Spor, så du nemmere kan vurdere, hvilken stand dine tænder er i. Her får du en forklaring fra tandlægeforeningen, så du kan finde ud af, hvor ofte du bør gå til tandlæge.

I tre tilfælde er det særligt vigtigt at være i kontakt med din tandlæge eller tandplejer hyppigt:

  • Du har en aktiv tandsygdom eller et problem. F.eks. huller i tænderne, tandsten eller parodentose.
  • Du har høj risiko for tandsygdom eller problemer.
  • Du har en historie med påtrængende tandsygdomme eller andre komplikationer.

Hyppigheden af tandlægebesøg

Perioden mellem hvert tandlægebesøg kan du aftale med din tandlæge eller tandplejer. For de, som ikke har komplikationer i tænderne, anbefales det, at de også er opmærksomme på deres mundhygiejne. Samtidigt bør de ikke tage på besøg hos tandlægen sjældnere end hvert andet år. Det korte af det lange er, at du skal sørge for at tage på tandlægebesøg så sjældent som muligt, og så hyppigt som nødvendigt, for at du ikke kommer i problemer med tænderne.

Udover caries (huller i tænderne) og parodontitis (mere kritisk tandkødsbetændelse) kan der også opstå andre komplikationer og sygdomme i tænderne. Eksempelvis er syreskader den tredje hyppigste tandsygdom, der findes. Her opløses tandoverfladen gradvist. En anden hyppig komplikation, der kan være med tænderne, er en kraftig tendens til dannelse af tandsten i mundhulen. Hvis du lider af dette problem, kan det være nødvendigt med en tandrens to eller flere gange om året.

Er det tid til, at du bestiller tid?

Fornemmer du, at er det tid til en tandlægekonsultation for dig? Vores personale står klar til at sikre, at du får den bedst mulige behandling – uanset hvad du har brug for. Bestil en tid hos din lokale tandlæge på Østerbro allerede i dag.

Hvor hyppigt skal du til tandlæge? Få svaret hos Tandkunsten, som er din tandlæge i København
Vi går forrest for miljøet

Tandkunsten kan som de eneste tandlæger i Danmark tilbyde dig miljøvenlig behandling af dine tænder. Det betyder, at vi har ændret en række produkter og arbejdsgange for ikke at udsætte dig eller vores klode for unødvendig kemi og mikroplastik.

Vi sorterer og skiller alt vores affald, vi har intet madspild til frokost, vi handler økologisk, fairtrade og Svanemærket - og så arbejder vi hele tiden på at blive endnu bedre. På den måde er både miljø, sundhed og kvalitet i højsædet, når vi behandler dig.

Læs mere om, hvad vi gør for miljøet - og hvorfor - lige her.