Tandrensning

Hos Tandkunsten kan du få en smertefri tandrensning - læs her, hvorfor det er vigtigt, at du får gjort det regelmæssigt.

 • Tandrensning og regelmæssige besøg hos tandlægen er vigtige, selvom det ikke måske er så tiltalende
 • Hos Tandkunsten kan du få en smertefri tandrensning
 • Har du brug for en tandrensning, så står vi klar til at hjælpe dig i tandlægeklinikken i København

Tandrensning og regelmæssige besøg hos tandlægen er vigtige, selvom det ikke måske er så tiltalende. Faktisk så er der mange gode grunde til at få et tjek af dine tænder – nogle af disse er:

 • Du undgår sygdomme
 • Mindre risiko for huller i tænderne
 • Plak, belægninger og andet bliver fjernet
 • Du får en god mundhygiejne

Det er derfor meget vigtigt at du har en god mundhygiejne for dine tænder. Udover en tandrensning, så er det selvfølgelig også vigtigt at du børster dine tænder grundigt – gerne to gange dagligt.

Ligeledes anbefaler vi også at du benytter dig af tandtråd efter du har børstet dine tænder. På den måde, sikrer du dig, at der ikke er nogen former for urenheder eller andet skidt mellem dine tænder.

Kunne du godt tænke dig en tandrensning, så kontakt os i dag. Vi har mange års erfaring med tandpleje, mundhygiejne og diverse behandlinger. Vores telefonnummer er tlf. 39 18 08 75.Closed

Vi har lukket

Hvad er en tandrensning?

Ved en tandrensning, fjerner vi skånsomt tandsten, plak, misfarvninger og belægninger på dine tænder. Det er rigtigt at du får foretaget en tandrensning i ny og næ, så dine tænder forbliver sunde og raske og din mundhygiejne er god.

Ved hjælp af en ultralydsapparat fjerner vi tandsten forsigtigt, hvilket ej heller tager skade på tænder eller tandkød. Udover bruger vi også forskellige håndinstrumenter til at skrabe på tænderne, hvis der skulle sidde noget overskydende tandsten eller belægninger.   

Behovet for tandrensning er dog meget individuelt. Eksempelvis er mængden af tandsten afhængig af din kost, spyt og generelle mundhygiejne.

Vi har to forskellige tandrensninger, og derfor to forskellige priser. Du kan tage et kig på vores prisliste lige her.

Hvorfor er en tandrensning nødvendig?

For at bevare en god mundhygiejne og raske tænder, er en tandrensning nødvendig. Formålet er nemlig at fjerne bakterielle ophobninger, fjerne sygdomme og generelle problemer.

Bakterielle ophobninger kan nemt udvikle sig til tandsten som efterfølgende kan danne plak. Hvis du ikke får fjernet plak og tandsten hyppigt, så risikerer du f.eks. at få tandkødsbetændelse, parodontose og huller i tænder. En tandrensning er derfor medvirkende til at forebygge tandproblemer på sigt.

Hvad sker der, hvis jeg ikke får renset tænder?

Dit behov for en tandrensning er selvfølgelig individuelt, men vi råder selvfølgelig til at du får det gjort ofte. Hvis du ikke får renset dine tænder, så kan du risikere forskellige tandkødssygdomme som parodontose og gingivitis.  

Du bør derfor tale med os, for at høre hvor tit du bør få foretaget en tandrensning. Behovet er forskelligt fra person til person og det er reglerne for offentligt tilskud hertil også. Du kan læse om de forskellige tilskudsgrupper her.

Hvilke redskaber anvendes ved tandrensning?

Vi bruger kun de mest almindelige og anerkendte behandlingsmetoder, når det gælder fjernelse af plak og tandsten, hvilket er følgende:

 • Mekaniske håndinstrumenter, eksempelvis scalere og curetter, som vi bruger til at skrabe tandsten af dine tænder.
 • Ultralyd, som er en behandlingsmetode der er mere skånsom og tidskrævende. Denne her metode er ekstra fordelagtigt, hvis du lider af tandlægeskræk.

Vores kombination af mekaniske håndinstrumenter og ultralyd er den mest effektive form for behandling af tandsten.

Hvad kan jeg selv gøre for at få rene tænder?

Udover en tandrensning hos os, så kan du faktisk også gøre en del ting selv for at bibeholde raske og sunde tænder. At børste dine tænder er selvfølgelig vigtigt, men vi anbefaler også at du bruger tandtråd, tandstikkere eller interdentalbørster.  

Plak og tandsten kan ligeledes forebygges ved:

 • Mad og drikke

Du bør undgå mange mellemmåltider samt fødevarer der har en høj andel af sukker eller er syreholdige. Det kan f.eks. være sodavand.

 • Tandbørstning

Husk at børste dine tænder to gange om dagen – både morgen og aften, når du har spist. Du bør ligeledes også rense tandmellemrummene regelmæssigt.  

 • Konsultation

Få lavet en tandrensning min. 1 gang om året. Herefter kan vi vurdere hvorvidt du skal have foretaget flere tandrensninger i løbet af året.

Gør det ondt at få lavet en tandrensning?

Hvis du har tandlægeskræk, så skal du ikke være bekymret for at få renset dine tænder. Flere synes faktisk, at en tandrensning er behagelig, eftersom at tænderne bliver renset grundigt, og følelsen af glatte og rene tænder er ganske fantastisk.

 

Oplever du til gengæld smerter under tandrensningen, så kan det skyldes ømt tandkød eller dine tandhalse. Vi sørger altid for at vores tandrensninger foregår så skånsomt og smertefrit som overhovedet muligt.

 

Når vi bruger ultralyd, får du lavet en tandrensning via vand under tryk og højfrekvente svingninger. Det er en mere nænsom og mindre tidskrævende behandling.

Kontakt os for en smertefri tandrensning i dag

Har du brug for en tandrensning, eller en anden form for tandbehandling, så står vi klar til at hjælpe dig. Kontakt os, enten via e-mail info@tandkunsten.dk eller pr. telefon 39 18 08 75.

Vi ser frem til at byde dig velkommen hos Tandkunsten – din tandlæge på Østerbro

Vi går forrest for miljøet

Tandkunsten kan som de eneste tandlæger i Danmark tilbyde dig miljøvenlig behandling af dine tænder. Det betyder, at vi har ændret en række produkter og arbejdsgange for ikke at udsætte dig eller vores klode for unødvendig kemi og mikroplastik.

Vi sorterer og skiller alt vores affald, vi har intet madspild til frokost, vi handler økologisk, fairtrade og Svanemærket - og så arbejder vi hele tiden på at blive endnu bedre. På den måde er både miljø, sundhed og kvalitet i højsædet, når vi behandler dig.

Læs mere om, hvad vi gør for miljøet - og hvorfor - lige her.