Tandblegning

Tandblegning anvendes til dig, der ønsker et lysere, hvidere og bredere smil.

  • Få professionel tandblegning hos Tandkunsten i København
  • Skal vi gøre dit smil et par nuancer hvidere med vores tandblegning i København?
  • Hos Tandkunsten kan du få en tandblegning i vores klinik på Østerbro

Professionel tandblegning i København

Vil du gøre dit smil et par nuancer hvidere?

Hos Tandkunsten kan du få bleget dine tænder effektivt, skånsomt og professionelt. I klinikken på Østerbro tilbyder vi foruden de gængse behandlinger også en række kosmetiske tandbehandlinger – og blegning af tænder er ingen undtagelse.

Er du på udkig efter en professionel tandblegning i København, er du landet det helt rette sted. 

Læs meget mere om behandlingen her på siden – eller kontakt os på 39180875 eller via booking-formularen for at bestille tid.

Før og efter tandblegning hos TandkunstenClosed

Vi har lukket

Hvorfor få en tandblegningsbehandling?

Det er ikke ualmindeligt, at tænderne med tiden bliver en anelse mørkere og misfarvede. Har tidens tand også sat sine spor på dine tænders nuance, kan en tandblegning give dig et lysere smil.

Det er altså i forbindelse med en utilfredshed over det kosmetiske udtryk på dine tænders farve, at det kan være en god ide at få en blegning af dine tænder.

Fordele ved tandblegning:
➔ lysere, hvidere og bredere smil
➔ mere selvtillid
➔ et sundere udseende

Hvordan bliver tænder misfarvede?

Fra naturens hånd kan du have mere eller mindre gullige eller grå tænder og med alderen trækker der flere og flere misfarvninger ind i den yderste del af tanden og derfor bliver den mørkere farve med alderen mere og mere udtalt.

Hertil har nydelsesmidler som for eksempel tobak, te, kaffe, rødvin, lakrids og farvede madvarer også en indflydelse på misfarvning af tænderne.

Hvem kan få tandblegning?

Tænder med misfarvning fra disse nydelsesmidler og fødevarer samt den aldersbetingede misfarvning egner sig godt til tandblegning.

Bedst egnet til at få bleget tænder er tænder med gullige farver, hvorimod tænder med grålige undertoner er lidt sværere at blege. Det vil dog altid være individuelt, hvor meget tænderne lader sig misfarve – og dermed også blege.

Hvordan fungerer tandblegning?

Resultatet af en tandblegning er et individuelt resultat, som afhænger af tændernes (mis)farve.

Ved blegning af tænder sker der dog altid en kemisk nedbrydning af farvestofferne i tænderne. Nedbrydningen sker ved, at brintoverilte trænger ind i tandemaljen og nedbryder de store farvede molekyler til mindre molekyler.

Det skaber samlet set færre farvede molekyler og får dermed tanden til at se lysere ud. Med tiden samles disse farvestoffer så igen i tænderne, og af den årsag holder en blegning gennemsnitligt 2-3 år.

Kan man få hjemmeblegning af sine tænder?

Før en hjemmeblegning skal du have taget et aftryk af dine tænder, så vi kan lave individuelt fremstillede blegeskinner til dig. Blegeskinnerne udleveres sammen med blegemiddel og en grundig instruktion.

Og så er du klar til at foretage hjemmeblegning. Du skal forvente at blege tænderne ved at bruge skinnerne med blegegel i 3-5 nætter.

Skulle du ønske at blege dine tænder igen om 2-3 år, kan du sagtens genbruge skinnerne og blot købe blegemiddel.

Hvilken type tandblegning skal du vælge?

Tal altid med din tandlæge, inden du vælger, hvilken blegemetode du vil bruge. Undgå derfor at købe tandblegningsprodukter i håndkøb, da der kan være forskel på, hvor kraftigt blegemidlet er og da det er vigtigt at have skinner der passer perfekt til dig.

Hvis du allerede har købt et blegeprodukt i håndkøb, så tag det med, når du har tid hos os. Så kan du få råd fra din tandlæge om, hvad du har købt – og om det giver mening for dig.

Hvad er prisen for en tandblegning?

Prisen for det lyse, hvide og brede tandpastasmil er individuelt baseret. Det er det fordi, der vil være forskel på, hvilken type tandblegning der er brug for fra person til person.

Du er dog meget velkommen til at kontakte os for en uforpligtende samtale om behandlingen og processen ved en blegning af tænder. Her kan vi også give dig vejledende priser, så du føler dig ordentligt klædt på til den eventuelle behandling.

Andre spørgsmål til tandblegning er naturligvis også velkomne. Fang os på 39 18 08 75.

Er der komplikationer?

I visse tilfælde vil nogle opleve øget følsomhed og isninger i tænderne under tandblegning. Det forsvinder dog i løbet af få dage efter blegningen. Hvis tænderne bliver meget følsomme under blegningen, kan man stoppe 1-2 døgn og så genoptage blegningen.

Indtagelse af farvede fødevarer og nydelsesmidler, som kaffe, te, lakrids, rødvin og tobak, skal derfor også begrænses i de dage der bleges og ca. to døgn efter tandblegning.

Det er hertil også uundgåeligt at opleve at tænderne bliver mørkere igen. Men ved at undgå de farvede fødevarer, forlænges behandlingens holdbarhed og opretholdelsen af den lyse farve.

Tandemaljen tager ikke skade af tandblegning, men har du kraftigt slid på dine tænder i forvejen, kan tandbenet godt blive påvirket og tænderne bliver mere følsomme under blegningen.

Gravide og ammende kvinder behandler vi ikke med tandblegning hos Tandkunsten, da vi altid ønsker at beskytte babyen mod udefrakommende påvirkninger så meget som muligt.

Er du ny hos Tandkunsten, kan du læse, hvordan du bliver patient her.

Hvad kan jeg spise under og efter en tandblegning?

Når du bleger dine tænder, er det vigtigt ikke at indtage nogen former for farvet mad eller drikke i den periode, du bleger samt de efterfølgende 48 timer efter behandlingens afslutning.

I Tandkunsten mener vi, at det er vigtigt at holde sig op på ordentlig kost under behandlingen, så du ikke går og sulter dig selv. Nyd vores "kogebog", der forhåbentlig kan inspirere dig til et par dage under behandlingen, så du stadig får gode vitaminer og energi til at holde dagene kørende.

Desværre har vi endnu ikke fundet en erstatning til dig der drikker kaffe eller te – men kan du finde en saftevand uden syre og som er helt bleg, kan du varme vand og lave varm saft.

Vi håber på at udvide med 1-2 retter en gang om året, og inspirationskogebogen er udarbejdet i samarbejde med Anne-Sofie Saxer Mathisen.

Book en tandblegning på Østerbro i København

Kontakt os allerede i dag, hvis du vil booke en konsultation om tandblegning i Tandkunsten på Østerbro i København.

Vi går forrest for miljøet

Tandkunsten kan som de eneste tandlæger i Danmark tilbyde dig miljøvenlig behandling af dine tænder. Det betyder, at vi har ændret en række produkter og arbejdsgange for ikke at udsætte dig eller vores klode for unødvendig kemi og mikroplastik.

Vi sorterer og skiller alt vores affald, vi har intet madspild til frokost, vi handler økologisk, fairtrade og Svanemærket - og så arbejder vi hele tiden på at blive endnu bedre. På den måde er både miljø, sundhed og kvalitet i højsædet, når vi behandler dig.

Læs mere om, hvad vi gør for miljøet - og hvorfor - lige her.