Tandblegning

Tandblegning anvendes til dig, der ønsker et lysere og hvidere smil.

Hvorfor få en tandblegnings-behandling?

Det er normalt og helt naturligt, at tænderne fra naturens side har en mere eller mindre gullig nuance. Tænder bliver mere gullige eller gråtonet med alderen. Nydelsesmidler som f. eks tobak, the, kaffe, rødvin, lakrids og lign. samt farvede madvarer er også med til at misfarve tænderne.

Hvordan bliver tænder misfarvede?

Tænder med misfarvning fra disse nydelsesmidler og fødevarer, samt den aldersbetingede misfarvning egner sig godt til tandblegning. Bedst egnede til at få bleget tænder er tænder med gullige farver, hvorimod grålige undertoner er lidt sværere at blege. Desuden er det individuelt, hvor meget tænderne lader sig misfarve, og dermed også blege.

Vi har åbent i dag
7:30 - 17:00

Hvordan fungerer tandblegning?

Resultatet af en tandblegning er derfor et individuelt resultat, som afhænger af tændernes farve og ”misfarvning”. Ved blegning af tænder sker der en kemisk nedbrydning af farvestofferne i tænderne. Nedbrydningen sker ved, at brintoverilte trænger ind i tandemaljen og nedbryder de store farvede molekyler til mindre molekyler.

Det skaber mindre farvede molekyler. Dermed ser tanden lysere ud. Med tiden samles disse farvestoffer igen i tænderne. Af samme årsag holder en blegning gennemsnitlig 2-3 år.

Hjemmeblegning af dine tænder

Du skal have taget aftryk af dine tænder, så vi kan lave individuelt fremstillede blegeskinner til dig. Blegeskinnerne udleveres sammen med blegemiddel og en grundig instruktion. Så er du klar til at foretage hjemmeblegning. Du skal forvente at blege tænderne ved at bruge skinnerne med blegegel i tre nætter.

Herefter kommer du til kontrol hos vores tandplejer eller vores klinikassistent. Skulle du ønske at blege dine tænder igen om 2-3 år, kan du genbruge skinnerne og blot købe blegemiddel.

Hvilken type tandblegning skal du vælge?

Tal altid med din tandlæge inden du vælger hvilken blegemetode du vil bruge. Undgå at købe håndkøbs-tandblegningsprodukter. Hvis du allerede har købt et blegeprodukt i håndkøb, så tag det med når du har tid hos os. Du kan få råd fra din tandlæge om, hvad du har købt.

Komplikationer ved tandblegningsbehandlinger

I nogle tilfælde vil nogle opleve øget følsomhed og isninger i tænderne under tandblegning. Dette forsvinder i løbet af få dage efter ophør af blegning. Indtagelse af farvede fødevarer og nydelsesmidler, såsom kaffe, the, lakridser, rødvin og tobak skal derfor begrænses i ca. to døgn efter tandblegning.

Det er næsten uundgåeligt, at opleve tilbagefald. Det vil sige, at tænderne bliver mørkere igen. Men ved at undgå de farvede fødemidler, forlænges behandlingen og opretholdelsen af den lyse farve.

Tandemaljen tager ikke skade af tandblegning, men har du kraftigt slid på dine tænder. Det vil kunne ses ved at tandemaljen flere steder mangler og tandbenet er ubeskyttet. I så tilfælde skal du være varsom med at blege. Undersøgelser har vist, at tandbenet kan blive skrøbeligt efter tandblegning. Gravide og ammende kvinder behandler vi ikke med tandblegning hos Tandkunsten.

Er du ny hos Tandkunsten, kan du læse hvordan du bliver patient her.

4.3
Baseret på 11 anmeldelser
4.3
Baseret på 11 anmeldelser
Uden sammenligning Københavns bedste og hyggeligste tandlæge. De er altid søde, smilende og nærværende. Og passer de godt på vores klode og har en ansvarlig og miljøvenlig klinik - det er så fedt!
Mie Borggreen W.
Søde til at fortælle én, hvad de foretager sig undervejs i behandlingen. Utroligt service mindede og imødekommende. Normalt er det ikke forfærdeligt sjovt at gå til tandlæge, men når service, behandling og pris er så fair, lægger jeg gladeligt mine penge :)
Helle C.
Meget proff.
Jørgen W.
Efter 10+ år hos min tidligere tandlæge skiftede jeg over til Tandkunsten, pga. lang afstand til min tidligere tandlæge.Jeg har fået anbefalet Tandkunsten flere gange, og ved allerede efter første besøg mere om min tænders tilstand end før.Tandkunsten er nu min nye tandlæge, fordi de var professionelle og virkelige behagelige mennesker. Tak for en uovertruffen behandling.
Christian J.
Jeg er i ekstase! Efter en så professionel og positiv behandling hos Tandkunsten, så er jeg nødt til at anbefale dem videre, for det var virkelig en oplevelse, som andre burde prøve. Jeg havde tidligere tandlægeskræk, men den er væk nu, da jeg føler mig tryg og i sikre hænder, når jeg er til behandling. Det er ærgerligt, at jeg ikke kan give en stjerne mere, for det fortjener de virkelig!
Oliver V.
Det er ikke så tit, man kan sige det om tandlægebesøg, men på trods af, der skulle bores lidt i bisserne, var det en sand fornøjelse. Fik en behagelig snak med Anne-Mette før og efter, inden Melanie tog sig kærligt af mig :-)
Kenneth P.
Vi går forrest for miljøet

Tandkunsten kan som de eneste tandlæger i Danmark tilbyde dig miljøvenlig behandling af dine tænder. Det betyder, at vi har ændret en række produkter og arbejdsgange for ikke at udsætte dig eller vores klode for unødvendig kemi og mikroplastik.

Vi sorterer og skiller alt vores affald, vi har intet madspild til frokost, vi handler økologisk, fairtrade og Svanemærket - og så arbejder vi hele tiden på at blive endnu bedre. På den måde er både miljø, sundhed og kvalitet i højsædet, når vi behandler dig.

Læs mere om, hvad vi gør for miljøet - og hvorfor - lige her.