Tandblegning

Tandblegning anvendes til dig, der ønsker et lysere og hvidere smil.

Hvorfor få en tandblegnings-behandling?

Det er normalt og helt naturligt, at tænderne fra naturens side har en mere eller mindre gullig nuance. Tænder bliver mere gullige eller gråtonet med alderen. Nydelsesmidler som f. eks tobak, the, kaffe, rødvin, lakrids og lign. samt farvede madvarer er også med til at misfarve tænderne.

Hvordan bliver tænder misfarvede?

Tænder med misfarvning fra disse nydelsesmidler og fødevarer, samt den aldersbetingede misfarvning egner sig godt til tandblegning. Bedst egnede til at få bleget tænder er tænder med gullige farver, hvorimod grålige undertoner er lidt sværere at blege. Desuden er det individuelt, hvor meget tænderne lader sig misfarve, og dermed også blege.

Vi har åbent i dag
7:30 - 17:00

Hvordan fungerer tandblegning?

Resultatet af en tandblegning er derfor et individuelt resultat, som afhænger af tændernes farve og ”misfarvning”. Ved blegning af tænder sker der en kemisk nedbrydning af farvestofferne i tænderne. Nedbrydningen sker ved, at brintoverilte trænger ind i tandemaljen og nedbryder de store farvede molekyler til mindre molekyler.

Det skaber mindre farvede molekyler. Dermed ser tanden lysere ud. Med tiden samles disse farvestoffer igen i tænderne. Af samme årsag holder en blegning gennemsnitlig 2-3 år.

Hjemmeblegning af dine tænder

Du skal have taget aftryk af dine tænder, så vi kan lave individuelt fremstillede blegeskinner til dig. Blegeskinnerne udleveres sammen med blegemiddel og en grundig instruktion. Så er du klar til at foretage hjemmeblegning. Du skal forvente at blege tænderne ved at bruge skinnerne med blegegel i tre nætter.

Herefter kommer du til kontrol hos vores tandplejer eller vores klinikassistent. Skulle du ønske at blege dine tænder igen om 2-3 år, kan du genbruge skinnerne og blot købe blegemiddel.

Hvilken type tandblegning skal du vælge?

Tal altid med din tandlæge inden du vælger hvilken blegemetode du vil bruge. Undgå at købe håndkøbs-tandblegningsprodukter. Hvis du allerede har købt et blegeprodukt i håndkøb, så tag det med når du har tid hos os. Du kan få råd fra din tandlæge om, hvad du har købt.

Komplikationer ved tandblegningsbehandlinger

I nogle tilfælde vil nogle opleve øget følsomhed og isninger i tænderne under tandblegning. Dette forsvinder i løbet af få dage efter ophør af blegning. Indtagelse af farvede fødevarer og nydelsesmidler, såsom kaffe, the, lakridser, rødvin og tobak skal derfor begrænses i ca. to døgn efter tandblegning.

Det er næsten uundgåeligt, at opleve tilbagefald. Det vil sige, at tænderne bliver mørkere igen. Men ved at undgå de farvede fødemidler, forlænges behandlingen og opretholdelsen af den lyse farve.

Tandemaljen tager ikke skade af tandblegning, men har du kraftigt slid på dine tænder. Det vil kunne ses ved at tandemaljen flere steder mangler og tandbenet er ubeskyttet. I så tilfælde skal du være varsom med at blege. Undersøgelser har vist, at tandbenet kan blive skrøbeligt efter tandblegning. Gravide og ammende kvinder behandler vi ikke med tandblegning hos Tandkunsten.

Er du ny hos Tandkunsten, kan du læse hvordan du bliver patient her.

Vi går forrest for miljøet

Tandkunsten kan som de eneste tandlæger i Danmark tilbyde dig miljøvenlig behandling af dine tænder. Det betyder, at vi har ændret en række produkter og arbejdsgange for ikke at udsætte dig eller vores klode for unødvendig kemi og mikroplastik.

Vi sorterer og skiller alt vores affald, vi har intet madspild til frokost, vi handler økologisk, fairtrade og Svanemærket - og så arbejder vi hele tiden på at blive endnu bedre. På den måde er både miljø, sundhed og kvalitet i højsædet, når vi behandler dig.

Læs mere om, hvad vi gør for miljøet - og hvorfor - lige her.