Plast- og porcelænsfacader – få det flotte  Hollywood Smile

Med plast- eller porcelænsfacader kan du få et flottere smil, der holder i mange år.

  • Skal vi hjælpe dig med at få et hollywood smil?
  • Få tandfacader i vores tandklink på Østerbro
  • Hos Tandkunsten kan vi hjælpe med porcelænsfacader

Er du ked af farven, formen eller funktionen på dine forreste tænder, kan porcelænsfacader være en både holdbar og æstetisk flot løsning. Med facader kan du også få det eftertragtede Hollywood Smile. Her på siden kan du læse mere om behandling med tandfacader.

Du er selvfølgelig også altid velkommen til at kontakte Tandkunsten på 39 18 08 75 eller info@tandkunsten.dk, hvis du har spørgsmål om behandlingen.

I klinikken på Lyngbyvej 58 på Østerbro bliver du altid taget godt imod af et engageret og ikke mindst erfarent personale, som har din tillid og dine tænder i centrum for deres arbejde – uanset om det er almindelig tandpleje eller facadebehandlinger og andre kosmetiske tandbehandlinger. Derfor er du altid sikret en nænsom behandling og et tilfredsstillende resultat, når du lægger dig til rette i tandlægestolen hos os.07:30 – 16:30
Vi har lukket men åbner igen 07:30.
Vi har lukket

Hvad er plast- og porcelænsfacader?

En porcelænsfacade er en ganske tynd skal af porcelæn, som man kan sætte på tænderne for at opnå et kosmetisk flot resultat. Plastfacader tjener samme formål. Om du skal have porcelæns- eller plastfacader afhænger af en række faktorer – for eksempel dine ønsker til, hvor de skal sidde i munden etc. 

I modsætning til blegning kan man forandre tændernes farve og form permanent ved at fremstille individuelt tilpassede plast- og porcelænsfacader.

Facader af porcelæn og plast bliver ofte brugt af kosmetiske årsager – for eksempel hvis patienter er kede af mellemrum mellem tænderne eller ønsker du hvidere tænder. Porcelænsfacader kan dog også være en løsning til at beskytte ødelagte tænder. For eksempel kan en facadebehandling være en løsning i tilfælde af slidt tandemalje, brud på tænderne og beskadigede tænder efter et cariesangreb.

Hvordan får jeg det eftertragtede hollywood-smil?

Drømmer du om at få det eftertragtede Hollywood-smil? Så er du ikke alene. Der er mange, som drømmer om at kunne vise omverdenen et par kridhvide perlerækker, når de smiler. Det er da også de færreste, der er velsignet med snehvide tænder fra naturens side. Et Hollywood-smil er derfor noget, man selv skal gøre en aktiv indsats for at få.

Det kan også sagtens lade sig gøre at få et smil, der er den røde løber værdig. Mange vælger for eksempel at få en tandblegning for at gøre tænderne nogle nuancer lysere. Det er dog ikke alle, der vil opnå det ønskede resultat efter en tandblegning, ligesom effekten af en tandblegning vil aftage efter et stykke tid. Ikke mindst kan tandblegninger give forbigående smerter og andre bivirkninger.

Tandfacader er derimod en behandling med et længerevarende resultat, som ikke mindst kan give meget flotte og lyse tænder. Behandlingen er meget udbredt i USA, hvor man kender den fra film- og tv-stjernernes Hollywood-smil. Behandlingen er permanent, og derfor er det ikke en proces, som skal gentages efter 2-3 år, som det er tilfælde med en tandblegning. Man kan forvente, at facaderne holder i 7-10 år.

Kvinde har fået tandfacader og kan nu fremvise et flot hollywood smile

Dét skal du overveje inden behandlingen

Det er helt individuelt hvilken type facade, vi sammen vælger. Nogle har kun plastfacader, og nogle har kun porcelænsfacader. Dog er der en del, der får lavet kombibehandling.

Når du vælger at få Hollywood-smil, er det vigtigt, du altid overvejer, hvor mange tænder, det drejer sig om. De fleste mennesker smiler til og med tand nr. 5, men er du en af dem, som smiler, så man kan se helt ind til visdomstanden, ja så vil din behandling være lidt større, da der vil være behov for facader på flere tænder.

Dette gøres, så du ingen tydelige farveforskelle har på tænderne og samtidig har et naturligt smil. Du bedes også overveje, om det kun er overmunden, eller om det også er undermunden, der har behov for behandling.

Vi vil til hver en tid hjælpe dig med dine beslutninger og sørge for, at du får de rette råd og vejledninger.

Priser på Hollywood Smile – hvad koster tandfacader?

Plastfacader koster fra ca. kr. 2.500,00,- pr. tand. Porcelænsfacader koster fra kr. 5.950,00,- pr. tand.

Når behandlingen er udført, uanset hvilken, laver vi et aftryk til en skinne, som du sover med om natten. Skinnen skal forhindre, at du skærer tænder i søvne, da tænderskæren kan medføre, at der knækker små stykker af på hjørnerne. Denne skinne koster kr. 3.300,00,-. Betaler du hele beløbet forud, donerer vi skinnen som slutbehandling.

Du er velkommen til at booke en konsultationstid på 39 18 08 75, hvor vi sammen finder ud af den bedst mulige løsning til dig. Sådan en konsultation koster kr. 500,00,-, men får du lavet behandlingen hos os, fratrækkes de kr. 500,00,- fra regningen.

Fordele og ulemper ved porcelænsfacader

Udover at behandlingen giver et mere holdbart resultat, er porcelænsfacader desuden en god løsning, hvis man stiller høje krav til tændernes udseende og æstetik. Det anvendte porcelænsmateriale ligner til forveksling naturlige tænder, og man vil derfor ikke kunne se, at tænderne ikke er ens egne.

Der er dog også et par ulemper ved en behandling med tandfacader. Først og fremmest er det nødvendigt at tilslibe tandoverfladen på de naturlige tænder for at få plads til facaderne – og behandlingen er derfor forholdsvist invasiv. Behandlingen foregår desuden over to omgange, som udføres med cirka en uges mellemrum.

Hvordan får man lavet porcelænsfacader?

I Tandkunsten er ansvarlighed og tillid nogle af vores vigtigste værdier. Ligeledes er det vigtigt for os, at du som patient føler dig tryg ved behandlingen, og at du altid føler, at du har det fulde overblik.

Derfor vil vi altid tage en snak med dig inden en eventuel facadebehandling. Det er med til at sikre, at du er indforstået med behandlingens fordele og ulemper, og at du kender til eventuelle alternativer. En behandling med porcelænsfacader er et irreversibelt indgreb. Derfor er det vigtigt, at du er helt sikker på, at du ønsker at gennemføre behandlingen.

Sådan foregår selve behandlingen

Hvis vi i fællesskab afgør, at facader er den optimale behandling for dig, besliber vi dine tænder og tager et aftryk af dine tænder. Inden tilslibningen lægger vi en nænsom lokalbedøvelse med en fin lille nål for at sikre, at du ikke oplever ubehag og smerter under behandlingen.

Aftrykket sender vi til et dentallaboratorie, som derefter vil fremstille facaderne specielt til dine tænder. Det tager som regel en uges tid. I mellemtiden vil vi udstyre dine tænder med midlertidige plastfacader. Når de endelige facader er klar, vender du tilbage til klinikken, hvor vi cementerer facaderne på dine tænder.

I enkelte tilfælde vil det være nødvendigt at bedøve tænderne ved cementering, da de kan være ret følsomme.

Gør det ondt at få lavet porcelænsfacader?

Da vi udfører behandlingen under lokalbedøvelse, vil selve behandlingen være helt smertefri. Dog kan nålen med lokalbedøvelse i sig selv godt give en lille, kortvarig smerte. I Tandkunsten er vi specialister i tandlægeskræk, og vi tager derfor alle forholdsregler for at give dig en tryg behandling.

Er der komplikationer efter behandlingen?

Efter beslibning og cementering af porcelænsfacader er der generelt meget få komplikationer forbundet med behandlingen. Det er normalt, at tænder, som har fået porcelænsfacader, kan være ekstra følsomme for kulde og varme i de første måneder efter behandlingen.

Tilstanden kan være ubehagelig men kræver ingen behandling – og går i sig selv efter et stykke tid.

Kontakt os, hvis du har spørgsmål

Søger du en tandlæge på Østerbro med stor ekspertise i facadebehandlinger? Så er Tandkunsten den klinik, du søger.

Har du spørgsmål til behandling med facader af porcelæn, kan du altid kontakte os på 39 18 08 75 eller info@tandkunsten.dk.

Vi går forrest for miljøet

Tandkunsten kan som de eneste tandlæger i Danmark tilbyde dig miljøvenlig behandling af dine tænder. Det betyder, at vi har ændret en række produkter og arbejdsgange for ikke at udsætte dig eller vores klode for unødvendig kemi og mikroplastik.

Vi sorterer og skiller alt vores affald, vi har intet madspild til frokost, vi handler økologisk, fairtrade og Svanemærket - og så arbejder vi hele tiden på at blive endnu bedre. På den måde er både miljø, sundhed og kvalitet i højsædet, når vi behandler dig.

Læs mere om, hvad vi gør for miljøet - og hvorfor - lige her.