Plastfyldning

Har du mistanke om et hul i tanden? I så fald er du altid velkommen hos Tandkunsten.

Her bliver du taget godt imod af et erfarent og engageret personale, der har din tryghed og tandsundhed i centrum. Dermed er du altid sikret skånsomme og holdbare løsninger. Det gælder selvfølgelig også, hvis du får behov for en fyldning.

Kan I udføre plastfyldninger?

I Tandkunsten laver vi udelukkende plastfyldninger – uanset om du skal have skiftet allerede eksisterende fyldninger, eller du skal have lavet et nyt hul. I 2009 blev det forbudt at anvende sølvamalgam i Danmark – dog med få undtagelser. Hos Tandkunsten stoppede vi dog allerede med at behandle med sølvamalgam i 2004.

Plastfyldninger har da også flere fordele. Blandt andet er materialet nemt at udforme efter funktion og farven på tænderne. En plastfyldning har desuden den fordel, at den ligner den naturlige tand, ligesom den stærke binding til tanden giver fyldning og tand en meget høj styrke, som er god at tygge med. Ikke mindst har plast den fordel, at vi ikke behøver at bore så meget tand væk, fordi materialet limes fast til tænderne.

Plast som fyldningsmateriale er altså så funktionelt stærkt og æstetisk anvendeligt, at man med fordel udelukkende kan anvende plast til alle former for fyldninger.

Vi har åbent i dag
7:30 - 17:00

Hvor længe holder en tandfyldning?

En plastfyldning bindes til tanden ved hjælp af en kemisk binding. Derfor forbehandler din tandlæge tanden med forskellige væsker inden selve plastfyldningen lægges i tanden. Denne forbehandling kræver, at tanden er ren og tør. Det virker måske lidt modsætningsfuldt, at tanden skal være helt tør i en ellers våd mund, og det er også derfor, at tandlægen bruger vat og sug til at holde området tørt.

Plastfyldninger udskiftes i reglen efter 8-10 år.

Hovedreglen er, at jo større fyldningen er, desto kortere er levetiden. Meget store fyldninger i kindtænder vil derfor oftest kun kunne betegnes som semi-permanente. Af samme grund vil en kronebehandling ofte være en mere optimal behandling ved større tandskader.

Kosmetisk tandbehandling med plast

Da plast både er et stærkt og æstetisk materiale, kan det med fordel bruges til at bygge fortænder op med. Er du for eksempel ked af et stort mellemrum med fortænderne, kan vi ved hjælp af plast lukke mellemrummet, ligesom vi også kan anvende materialet til at opbygge ensartede tandkroner.

Tal med din tandlæge, hvis du vil høre mere om, hvad vi kan lave på dine tænder.

Komplikationer ved plastfyldning – gør det ondt at få lavet en plastfyldning?

Hos Tandkunsten har vi speciale i tandlægeskræk. Vi ved, at omkring 40 % af danskerne lider af en eller anden form for tandlægeskræk, og at mange af vores patienter derfor ikke altid føler sig trygge ved at lægge sig til rette i tandlægestolen. Derfor bestræber vi os altid på tilbyde så skånsom og smertefri en behandling som muligt, og selve behandlingen er derfor uden smerter.

Der kan dog opstå gener efter en plastfyldning – for eksempel i form af isninger og ømhed ved tygning. Der er dog som regel tale om kortvarige symptomer, og i de fleste tilfælde er der da heller ingen grund til at behandle symptomerne, da generne ofte forsvinder af sig selv. Skulle du alligevel opleve længerevarende gener, bør du altid kontakte klinikken.

Plastfyldning pris – hvad koster en plastfyldning?

Plastfyldningens pris afhænger blandt andet af den behandlede tands placering i munden. Prisen på selve behandlingen kan desuden variere afhængigt af, om du ønsker lokalbedøvelse. Det vil langt de fleste patienter for eksempel foretrække i forbindelse med et cariesangreb, hvor der er behov for at bore i tanden.

Ønsker du en eksakt pris på en fyldning, kan du klikke dig ind på siden med tandkunstens priser, ligesom du selvfølgelig er velkommen til at kontakte os på 39 18 08 75 eller info@tandkunsten.dk, hvis du har spørgsmål.

Vi glæder os til at byde dig velkommen hos Tandkunsten – din kvalitetsbevidste og tillidsvækkende tandlæge på Østerbro.

Du finder os på Lyngbyvej 58, 1. th på Østerbro. Her står vores hold af tandlæger, tandplejere og klinikassistenter klar til at byde dig velkommen i trygge rammer.

Vi udfører også implantater.

Vi går forrest for miljøet

Tandkunsten kan som de eneste tandlæger i Danmark tilbyde dig miljøvenlig behandling af dine tænder. Det betyder, at vi har ændret en række produkter og arbejdsgange for ikke at udsætte dig eller vores klode for unødvendig kemi og mikroplastik.

Vi sorterer og skiller alt vores affald, vi har intet madspild til frokost, vi handler økologisk, fairtrade og Svanemærket - og så arbejder vi hele tiden på at blive endnu bedre. På den måde er både miljø, sundhed og kvalitet i højsædet, når vi behandler dig.

Læs mere om, hvad vi gør for miljøet - og hvorfor - lige her.