Tandkrone 

I Tandkunsten anbefaler vi kronebehandling til de tænder, der er vigtige for funktion og æstetik i tandsættet.

  • Vores team af tandlæger kan hjælpe dig med tandkroner på Østerbro
  • Skal vi tage os af din kronebehandling?
  • Få smilet tilbage med en tandkron hos Tandkunsten

Få smilet tilbage med en tandkrone

En kronebehandling er en holdbar og sædvanligvist komplikationsfri måde at reparere ødelagte tænder på.

Hos Tandkunsten har vi stor ekspertise inden for påsætning af tandkrone samt yderligere kronebehandlinger, og du er derfor sikret en skånsom behandling og en flot resultat, når du får lavet tandkroner hos os. I vores tandklinik på Østerbro bliver du altid mødt af erfarne behandlere med din tandsundhed, tillid og tryghed som det vigtigste udgangspunkt for enhver behandling.

Få besvaret alle dine spørgsmål om tandkroner i dag

Derfor tager vi os også gerne tid til at besvare alle dine spørgsmål om vores kronebehandlinger på telefon 39 18 08 75 – alternativt kan du læse mere behandlingen ved at scrolle ned på siden her.

Du er også mere end velkommen til at benytte vores kontaktformular, så vender vi tilbage hurtigt muligt. 07:30 – 14:30
Vi har lukket men åbner igen 07:30.
Vi har lukket

Hvad er en tandkrone?

En tandkrone er måde at reparere en tand, hvor skaden er for stor til at rette med fyldninger. Tandkronen bygges ovenpå resterne af den eksisterende tand af enten guld, porcelæn eller en kombination (med porcelæn yderst).

En tandkrone er en individuelt fremstillet erstatning for toppen af en tand, der sikrer tandens styrke og beskytter mod skader. Kronen passer perfekt til nabotænderne og den modstående tand, som den tygger sammen med. Kronen ligner, efter cementering, en helt ny tand.

I Tandkunsten anbefaler vi kroner til de tænder, der er vigtige for biddet og æstetik i tandsættet. Vi anbefaler desuden, at alle rodbehandlede tænder behandles med krone.

Hvornår er kronebehandling nødvendigt?

Der kan være forskellige årsager til, at det er nødvendigt at få en kronebehandling.
De mest typiske årsager er:

  • At tanden knækker eller revner, når man tygger i noget hårdt, at man falder i forbindelse med sport eller hvis det ikke er muligt at bygge op med plast.
  • At tanden er rodbehandlet og derfor svagere, fordi tandens nerve er fjernet. Nerven er et blodigt væv, som giver fugt og liv til tanden, og som giver tanden fleksibilitet og modvirker, at den knækker. Når tanden er rodbehandlet, bliver den udtørret og har derfor større risiko for at knække. Kronen er med til at styrke tanden, så den holder i mange år.
  • At tanden trænger til en kosmetisk opgradering på grund af misfarvninger. Det er muligt at få foretaget en farveprøve, så krones farve bliver helt perfekt og passer til resten af tandsættet.
  • At tanden har så dybe revner, at de ikke kan behandles med fyldninger.
  • At tanden er ramt af  omfattende caries.

Til tænder som er knækkede eller rodbehandlede, anvendes en stiftopbygning under kronen.

Hvad er tandkroner lavet af?

Tandkroner bliver lavet i guldlegering, porcelæn eller en kombination af guld og porcelæn. Begge materialer er hærdede, og risikoen for at kronen knækker er minimal.

Hvis der er risiko for at tanden skal rodbehandles på et senere tidspunkt er det en god idé at lave en krone i metalkeramik (MK-krone), da denne er mere holdbar, når man skal bore ned igennem den.

Hvordan fremstilles en tandkrone?

I Tandkunsten får du to tider, når en krone skal tilpasses din tand.

  1. Ved første besøg skal tanden røntgenfotograferes, bedøves og tilslibes, så der er plads til kronen og nabotænderne. Hos Tandkunsten scanner vi tandstubben til kronen i stedet for at tage et aftryk (som før i tiden). Vi scanner begge kæber samt et billede af, hvordan du tygger sammen. Dette medvirker til hurtigere fremstilling af kronen og forkorter ventetiden til at få kronen sat på.
  2. Ved andet besøg tjekker vi, om tandkronen passer, ligesom vi tager et kontrol-røntgenbillede for at sikre, at kanterne slutter til, inden vi cementerer kronen.

Alle kroner cementeret i Tandkunsten er fremstillet af danske tandteknikere, som er medlem af brancheforeningen Danske Dental Laboratorier.

Er der komplikationer ved en kronebehandling?

Generelt er der meget få komplikationer forbundet med kronebehandling. Det er normalt, at tænder, som har fået kroner, kan være ekstra følsomme specielt for kulde og måske varme i de første måneder efter behandlingen.

Tilstanden kan være ubehagelig, men kræver ingen behandling og går i sig selv.

Hvad koster en kronebehandling?

En kronebehandling koster fra 6.200 kroner. Denne pris inkluderer røntgenbillede, bedøvelse, beslibning og cementering. Den eksakte pris på en kronebehandling afhænger dog af, hvilke og hvor mange tænder der skal behandles.

Du kan se de eksakte priser på en kronebehandling under vores priser.

Kan jeg få garanti på tandkroner?

I Tandkunsten yder vi syv års garanti på tandkroner, hvilket betyder, at kronens værdi afskrives i løbet af den periode. Hvis den går i stykker efter 3,5 år og ikke kan sættes på igen, bliver den nye krone lavet til halv pris.

Det er en forudsætning, at der ikke er tale om udefrakommende faktorer som for eksempel sygdom, ulykke, medicinsk behandling, manglende renholdelse eller anden misligholdelse. Garantien bortfalder, hvis de halvårlige tandeftersyn ikke overholdes.

Garantiordningen kommer sjældent til anvendelse, da alle kroner generelt udviser meget lang holdbarhed. Som udgangspunkt kan det forventes, at kroner kan sidde i munden meget længe.

Book en konsultation i trygge rammer

Vil du høre mere om kronebehandling hos Tandkunsten? Så book en konsultation i vores klinik på Lyngbyvej i København. 

Som patient hos Tandkunsten får du altid grundig rådgivning og udførsel fra erfarne og engagerede tandlæger, der har din tillid i centrum for deres arbejde. Du er derfor altid sikret en behandling med fokus på din tandsundhed og tryghed, når du får lavet tandkroner hos os. Ganske enkelt fordi du selvfølgelig skal have en tryg oplevelse, når du vælger os som din lokale tandlæge på Østerbro

Engagement, ærlighed, tillid og ansvarlighed er ufravigelige værdier hos alle Tandkunstens behandlere.

Vi går forrest for miljøet

Tandkunsten kan som de eneste tandlæger i Danmark tilbyde dig miljøvenlig behandling af dine tænder. Det betyder, at vi har ændret en række produkter og arbejdsgange for ikke at udsætte dig eller vores klode for unødvendig kemi og mikroplastik.

Vi sorterer og skiller alt vores affald, vi har intet madspild til frokost, vi handler økologisk, fairtrade og Svanemærket - og så arbejder vi hele tiden på at blive endnu bedre. På den måde er både miljø, sundhed og kvalitet i højsædet, når vi behandler dig.

Læs mere om, hvad vi gør for miljøet - og hvorfor - lige her.