Tandbro

En tandbro eller en ‘bro’ erstatter én eller flere manglende tænder.

  • Gevind dit flotte smil med en tandbro
  • En tandbro eller en ‘bro’ erstatter én eller flere manglende tænder.
  • Prisen på en tandbro er ikke fast, men varierer alt efter hvor omfattende behandlingen er

Gevind dit flotte smil med en tandbro

Hvis du har mistet en eller flere tænder, og der ikke er noget af den oprindelige tand tilbage i munden, kan du erstatte den med en tandbro. På den måde opretholder tandsættet sit oprindelige smil og effektive tyggefunktion. Her på siden kan du læse mere om brobehandling, og hvornår den er relevant.

Hvis du har problemer med dine tænder eller har spørgsmål til behandlingen, skal du ikke tøve med at kontakte os. Det kan du gøre på +45 39 18 08 75 eller info@tandkunsten.dk.

Der kan være forskellige årsager til, at du har mistet en eller flere tænder og derfor oplever et mellemrum i dit tandsæt. Ligegyldigt hvilken årsag der har forårsaget problemet, kan vores team med sikkerhed hjælpe dig.

I vores klinik på Østerbro bliver du mødt at et engageret, erfarent og kvalitetsbevidst personale, som har din tillid og dine tænder i centrum. Du er altid sikret en tryg behandling og et tilfredsstillende resultat, når du lægger dig til rette i tandlægestolen hos os. Det vigtigste er, at vi kan hjælpe dig med at få dit flotte smil tilbage.07:30 – 14:30
Vi har lukket men åbner igen 07:30.
Vi har lukket

Hvad er en tandbro?

En tandbro, eller en ‘bro’, bliver benyttet til at erstatte en eller flere manglende tænder. Broen bliver holdt på plads af bropiller, som er de tænder der ligger ved siden af den manglende tand. På denne måde er der ikke behov for en operation i kæben, og broen vil både føles- og se ud som en almindelig tand.

Tandbroen består af to elementer; et mellemled, som er det led, der skal erstatte den manglende tand, og bropiller, som er de tænder der befinder sig på hver side af den manglende tand. En bro består derfor altid af minimum tre sammenhængende led. Det er muligt at få en bro der dækker op til 14 sammenhængende led, hvis du har behov for at erstatte en hel over- eller undermund.

Hvordan fungerer en tandbro?

En tandbro er limet på de naturlige tænder efter samme princip som en tandkrone. Der kan sammenlignes med en hætte, som omslutter og dækker hele tanden. Tænderne på begge sider af den manglende tand kommer til at være dem der bærer mellemleddet, altså der hvor der mangles en tand.

For at broen kan sidde på nabotænderne, bliver disse slebet til. De to tilslebet tænder kaldes bropiller, og det er dem som skal bære broen. Broen bliver efterfølgende cementeret fast til de tilslebet, naturlige tænder, og kan efterfølgende ikke tages af. Dermed vil broen føles som dine egne tænder.

Hvornår bør man få en tandbro?

Der er to typiske metoder, der benyttes ved manglende tænder. Hvis du har været så uheldig at knække din tand, kan det højest sandsynligt repareres med en tandkrone. Hvis du derimod mangler en eller flere af dine oprindelige tænder, kan du benytte en tandbro eller et tandimplantat til at erstatte mellemrummet med nye, fastsiddende tænder.
Det er nødvendigt at benytte en tandbro, hvis begge de tilstødende tænder har større huller, fyldninger eller andre defekter, hvor det ville give mening at slibe dem til.

Hvis de tilstødende tænder derimod er flotte og uden komplikationer, vil man fravælge en tandbro, da det kan svække sunde tænder at slibe på dem. Her kan det være relevant i stedet at overveje et tandimplantat.

Det er en individuel vurdering, om en brobehandling er den rette løsning. Der skal tages højde for, hvilke tænder der skal erstattes, pladsforholdet samt de omkringliggende tænder skal opfylde nogle kriterier, som din tandlæge vil tage den endelige stilling til.

Derfor anbefaler vi at du kontakter os, så vi kan give dig den rette rådgivning. Lad os hjælpe dig med at afklare hvorvidt en tandbro, tandkrone eller tandimplantat er den rette behandling for dig.

Priser – hvad koster en tandbro?

Prisen på en tandbro er ikke fast, men varierer alt efter hvor omfattende behandlingen er. Der er en række faktorer som tandlægen tager forbehold for, der f.eks. indebærer:

  • Hvor mange tænder broen skal erstatte.
  • Hvilke tænder behandlingen omfatter.
  • Tilstanden af de tilstødende tænder.

Du kan læse mere om vores priser her eller kontakte os for et uforpligtende tilbud.

Hvad består en tandbro af?

En tandbro kan bestå af to typer af materiale. Det kan enten være en metalkeramisk bro, der består af en kombination af metal og porcelæn, eller en keramisk bro som blot består af porcelæn.
Hvis det sted hvor broen skal sidde er synlig, f.eks. ved en fortand, vil tandlægen oftest anvende en bro i ren keramik. Keramiske broer fremstår mere naturtro og æstetiske end metalkeramiske broer, og vil dermed give det mest naturlige resultat.

Hvor længe holder en tandbro?

En tandbro er et langtidsholdbart valg, når du ønsker at erstatte en manglende tand. Den kan typisk holde i helt op til 20 år. Der er dog flere faktorer, som afgører holdbarheden på din tandbro.

Det er essentielt at du vedligeholder din bro med god mundhygiejne. Dermed undgår du at der samler sig bakterier og belægning langs tandkødet, som med tiden kan føre til paradentose eller hul i tanden under broen.

Derudover påvirker tilstanden af bropillerne også holdbarheden - jo sundere tænderne, der bærer broen er, jo længere tid vil den holde. Derudove belastes broen mindre, hvis du har flere naturlige tænder i munden, da det fordeler tyggebelastningen på flere tænder.

Garanti på brobehandling

Hos Tandkunsten yder vi 7 års garanti på din tandbro, som betyder at den afskrives over 7 år. Hvis din tandbro går i stykker efter 3½ år, og efterfølgende ikke kan sættes på igen, laver vi din nye tandbro til halv pris.

Det er en forudsætning, at der ikke er tale om udefra kommende faktorer som f.eks. sygdom, ulykke, medicinsk behandling, manglende renholdelse eller anden misligholdelse. Din garanti bortfalder, hvis de halvårlige eftersyn ikke bliver overholdt. Eftersynet behøver dog ikke at foregå hos Tandkunsten.

Er der komplikationer efter behandlingen?

Der er generelt meget få komplikationer forbundet med en brobehandling. Det er ganske normalt, at de tænder, som er blevet slebet kan være ekstra følsomme overfor kulde og varme. Det kan være en ubehagelig følelse, som dog typisk går i sig selv, og derfor ikke behøver behandling.

Ved sjældne tilfælde kan der opstå vedvarende smerter, hvorved der er behov for en rodbehandling.

Kontakt os for at høre mere

Hvis du søger en tandlæge på Østerbro, som har stor ekspertise i brobehandlinger, er Tandkunsten den rette klinik for dig. Vi har stor erfaring indenfor rådgivning- og behandling med tandbroer, og ser frem til at vejlede dig i processen.

Hvis du har spørgsmål til brobehandlingen eller ønsker at vide mere, kan du kontakte os på +45 39 18 08 75 eller info@tandkunsten.dk. Vi ser frem til at hjælpe dig!

Vi går forrest for miljøet

Tandkunsten kan som de eneste tandlæger i Danmark tilbyde dig miljøvenlig behandling af dine tænder. Det betyder, at vi har ændret en række produkter og arbejdsgange for ikke at udsætte dig eller vores klode for unødvendig kemi og mikroplastik.

Vi sorterer og skiller alt vores affald, vi har intet madspild til frokost, vi handler økologisk, fairtrade og Svanemærket - og så arbejder vi hele tiden på at blive endnu bedre. På den måde er både miljø, sundhed og kvalitet i højsædet, når vi behandler dig.

Læs mere om, hvad vi gør for miljøet - og hvorfor - lige her.