MRSA (Svinebakterie)

Hvad er MRSA?

MRSA er en ny multiresistent stafylokok stamme som har svinebesætninger som smittebærer. Stafylokokken smitter raske personer, der arbejder med svinene. Det er et nyt fænomen, som er i “eksplosiv” udvikling. Det betyder derfor at smitten også smitter fra menneske til menneske.

Stafylokokbakterierne lever typisk i næsehule / svælg og kan overleve mange måneder i støv.

Hvad betyder det for dig der har MRSA? -Og dig der ikke har?

For dig der måtte være smittet med svinebakterien MRSA, oplyser du ved tidsbestilling at du har MRSA. Vi har i Tandkunsten en helt særlig procedure omkring sikkerhedsforanstaltning omkring smitte af personale samt smitte fra patient til patient og hygiejnen går vi ikke på kompromis med. Som smittet vil du altid få en tid i aftalebogen som den allersidste aftale. Vores personale i klæder sig “sikkerhedsudstyr” før behandling og efter endt behandling vaskes hele klinikken ned i sæbevand med efterfølgende afspritning.

For dig der ikke er smittet med svinebakterien MRSA, kan du være helt rolig når du benytter Tandkunsten. Med en ISO 9001 Certificering, holder vi os altid på forkant omkring smitte og hygiejne.

Vores procedure på håndtering af MRSA, er udarbejdet efter Vejledning fra Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

Vi går forrest for miljøet

Tandkunsten kan som de eneste tandlæger i Danmark tilbyde dig miljøvenlig behandling af dine tænder. Det betyder, at vi har ændret en række produkter og arbejdsgange for ikke at udsætte dig eller vores klode for unødvendig kemi og mikroplastik.

Vi sorterer og skiller alt vores affald, vi har intet madspild til frokost, vi handler økologisk, fairtrade og Svanemærket - og så arbejder vi hele tiden på at blive endnu bedre. På den måde er både miljø, sundhed og kvalitet i højsædet, når vi behandler dig.

Læs mere om, hvad vi gør for miljøet - og hvorfor - lige her.